Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Strona głowna  /  JADŁOSPIS
JADŁOSPIS

Poniedziałek 21-06-2021

Śniadanie I: Mleko, weka (mąka pszenna) z masłem 83%, dżem malinowy niskosłodzony (100% owoc) jabłko, herbata z cytryną.

Śniadanie II: Chleb galicyjski (mąka pszenno żytnia) z masłem 83%, szynka wiejska pieczona, ogórek świeży, szczypiorek, herbata zielona.

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, śmietana 12%) pietruszka zielona, Makaron świderki ze szpinakiem duszonym na maśle, ser chedar, kompot malinowy.

 

Wtorek 22-06-2021

Śniadanie I: Kawa zbożowa na mleku, chleb (mąka pszenna) z masłem83%, szynka drobiowa, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną.

Śniadanie II: Chleb żytnio razowy (mąka pszenno żytnia) z masłem 83%, pasztet pieczony drobiowo - wieprzowy, pomidor, szczypiorek, herbata malinowa.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, śmietana 12% ) pietruszka zielona. Kopytka ziemniaczane z masełkiem, truskawki, kompot wiśniowy.

 

Środa 23-06-2021

Śniadanie I: Kakao, chleb żytnio razowy (mąka pszenno żytnia) z masłem 83%, kiełbasa krakowska podsuszana, papryka żółta, szczypiorek, herbata malinowa.

Śniadanie II: Bułka maślana z kruszonką, herbata malinowa.

Obiad: Rosół drobiowo wołowy z makaronem muszelki (seler) pietruszka zielona. Kotlecik drobiowy, kapusta młoda z koperkiem, ziemniaki młode, kompot malinowy.

 

Czwartek 24-06-2021

Śniadanie I: Herbata z cytryną, bułka kajzerka (mąka pszenno żytnia) z masłem 83%, szynka tradycyjna, sałata roszpunka, herbata.
Śniadanie II: Banan weka (mąka pszenna) z masłem 83%.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (seler śmietana 12%) pietruszka zielona. Gulasz wieprzowo - warzywny, kalafior gotowany na parze, kasza pęczak, kompot wieloowocowy.
 

Piątek 25-06-2021

Śniadanie I: Kakao, chleb słonecznikowy (mąka pszenno żytnia) z masłem 83%, schab nie ze wsi, pomidor, szczypiorek, herbata z owoców leśnych.

Śniadanie II: Weka (mąka pszenna) z masłem 83%, jajko gotowane, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z pigwą.
Obiad : Zupa pieczarkowa z łazankami (seler, śmietana 12%) 
pietruszka zielona. Paluszki rybne, sałata z jogurtem naturalnym i śmietaną, ziemniaki młode z koperkiem, kompot wiśniowy.

 

Poniedziałek 28-06-2021

Śniadanie I: Mleko, chleb (mąka pszenna) z masłem 83%, szynka wiejska z ziołami, ogórek świeży, szczypiorek, herbata z cytryną.

Śniadanie II: Weka (mąka pszenna) z masłem 83%, pasztet drobiowy, rzodkiewka, szczypiorek, herbata zielona.

Obiad: Zupa krupnik na wywarze wołowym z ziemniakami i pęczakiem (seler, śmietana 12%) pietruszka zielona. Makaron wstążki pod śniegową pierzynką z masełkiem, kompot malinowy.

 

Wtorek 29-06-2021

Śniadanie I: Kawa zbożowa na mleku, chleb galicyjski (mąka pszenna) z masłem83%, szynka wiejska pieczona, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z sokiem.
Śniadanie II: Chałka drożdżowa z masłem 83%, herbata malinowa, kalarepa.
Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem (seler, śmietana 12% ) 
pietruszka zielona. Kotlet mielony drobiowo wieprzowy, mizeria z jogurtem naturalnym i śmietaną, ziemniaki młode z koperkiem, kompot wiśniowy.

 

Środa 30-06-2021

Śniadanie I: Mleko, bułka wieloziarnista (mąka pszenno żytnia) z masłem 83%, ser żółty gouda, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.

Śniadanie II: Chleb galicyjski (mąka pszenna) z masłem 83%, szynka drobiowa, ogórek świeży, szczypiorek, herbata zielona.

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami (seler, śmietana 12%) pietruszka zielona. Koktajl z truskawkami, ryż gotowany , kompot malinowy.

 

                                           

            Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach.

PODKREŚLONE  SKŁADNIKI STANOWIĄ SUBSTANCJE POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

(na podstawie rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

Receptury potraw, wędlin, pieczywa  dostępne są w holu głównym pod jadłospisem.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis na dany dzień może ulec zmianie.

 


Ostatnia aktualizacja: 2021-06-22