Poniedziałek 01-03-2021
Śniadanie I: Herbata z cytryną i miodem, chleb żytnio razowy (mąka pszenno żytnia) z masłem 83%, kiełbasa żywiecka podsuszana, mix sałat, szczypiorek.
Śniadanie II: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi i rodzynkami, weka (mąka pszenna) z masłem 83%, powidła śliwkowe (100% owoc), herbata zielona.
Obiad : Barszcz biały na białej kiełbasie z ziemniakami (seler, śmietana 12%) pietruszka zielona. Zapiekanka z kurczakiem i warzywami ( brokuł, marchew, seler, por, kalafior), makaron penne, jabłko, kompot wiśniowy.
Wtorek 02-03-2021
Śniadanie I: Mleko, weka (mąka pszenna) z masłem 83%, pasta wiosenna z ogórkiem świeżym, rzodkiewka, papryka, szczypiorek, herbata malinowa.
Śniadanie II: Galaretka truskawkowa, ciastka wieloziarniste, kalarepa.
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, śmietana 12%) pietruszka zielona. Gulasz drobiowo warzywny ( kalafior, brokuł, marchewka, seler, pietruszka) , kasza pęczak,surówka z marchwi i brzoskwini z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy.
Środa 03-03-2021
Śniadanie I: Kawa zbożowa na mleku, chleb galicyjski (mąka pszenno żytnia) z masłem83%, schab nie ze wsi, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa.
Śniadanie II: Banan, wafle ryzowe naturalne.
Obiad: Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (seler, śmietana 12% ) pietruszka zielona.
Pyzy z mięsem i cebulką (wyrób własny), kompot malinowy, pomarańcza.
Czwartek 04-03-2021
Śniadanie I: Mleko, weka (mąka pszenna) z masłem 83%, jajko gotowane na twardo, ogórek świeży, rzodkiewka, papryka czerwona, szczypiorek, herbata z pigwą.
Śniadanie II: Chleb wiejski (mąka pszenno żytnia) z masłem83%, pasztet pieczony drobiowo wieprzowy, ogórek małosolny, herbata z sokiem.
Obiad: Zupa pieczarkowa z łazankami (seler, śmietana 12%) pietruszka zielona. Rumsztyk wołowy z cebulką , buraczki duszone na maśle, ziemniaki z koperkiem, kompot malinowy.
Piątek 05-03-2021
Śniadanie I: Kakao, bułka wieloziarnista (mąka pszenno żytnia) z masłem 83%, szynka z Bobrownik, papryka żółta, sałata roszpunka, herbata zielona.
Śniadanie II: Babka waniliowo – kakaowa z rodzynkami i cukrem pudrem (wypiek własny) herbata z pigwą, gruszka.
Obiad: Zupa wielowarzywna z lanym ciastem (seler, śmietana 12%), pietruszka zielona.
Paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej z marchewka, jabłkiem, cebulką i oliwą, ziemniaki ze szczypiorkiem, kompot wiśniowy.
Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach.
PODKREŚLONE SKŁADNIKI STANOWIĄ SUBSTANCJE POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
(na podstawie rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)
Receptury potraw, wędlin, pieczywa dostępne są w holu głównym pod jadłospisem.
Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis na dany dzień może ulec zmianie.