Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Strona głowna  /  JADŁOSPIS
JADŁOSPIS

 

 

 

 

Poniedziałek 01-03-2021

Śniadanie I: Herbata z cytryną i miodem, chleb żytnio razowy (mąka pszenno żytnia) z masłem 83%, kiełbasa żywiecka podsuszana, mix sałat, szczypiorek.
Śniadanie II: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi i rodzynkami, weka (mąka pszenna) z masłem 83%, powidła śliwkowe (100% owoc), herbata zielona.
Obiad : Barszcz biały na białej kiełbasie z ziemniakami (seler, śmietana 12%) 
pietruszka zielona. Zapiekanka z kurczakiem i warzywami ( brokuł, marchew, seler, por, kalafior), makaron penne, jabłko, kompot wiśniowy.

 

Wtorek 02-03-2021

Śniadanie I: Mleko, weka (mąka pszenna) z masłem 83%, pasta wiosenna z ogórkiem świeżym, rzodkiewka, papryka, szczypiorek, herbata malinowa.
Śniadanie II: Galaretka truskawkowa, ciastka wieloziarniste, kalarepa.
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, śmietana 12%) pietruszka zielona. Gulasz drobiowo warzywny ( kalafior, brokuł, marchewka, seler, pietruszka) , kasza pęczak,surówka z marchwi i brzoskwini z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy.

 

Środa 03-03-2021

Śniadanie I: Kawa zbożowa na mleku, chleb galicyjski (mąka pszenno żytnia) z masłem83%, schab nie ze wsi, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa.

Śniadanie II: Banan, wafle ryzowe naturalne.

Obiad: Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (seler, śmietana 12% ) pietruszka zielona.

Pyzy z mięsem i cebulką (wyrób własny), kompot malinowy, pomarańcza.

 

Czwartek 04-03-2021

Śniadanie I: Mleko, weka (mąka pszenna) z masłem 83%, jajko gotowane na twardo, ogórek świeży, rzodkiewka, papryka czerwona, szczypiorek, herbata z pigwą.

Śniadanie II: Chleb wiejski (mąka pszenno żytnia) z masłem83%, pasztet pieczony drobiowo wieprzowy, ogórek małosolny, herbata z sokiem.

Obiad: Zupa pieczarkowa z łazankami (seler, śmietana 12%) pietruszka zielona. Rumsztyk wołowy z cebulką , buraczki duszone na maśle, ziemniaki z koperkiem, kompot malinowy.

 

Piątek 05-03-2021

Śniadanie I: Kakao, bułka wieloziarnista (mąka pszenno żytnia) z masłem 83%, szynka z Bobrownik, papryka żółta, sałata roszpunka, herbata zielona.
Śniadanie II: Babka waniliowo – kakaowa z rodzynkami i cukrem pudrem 
(wypiek własny) herbata z pigwą, gruszka.

Obiad: Zupa wielowarzywna z lanym ciastem (seler, śmietana 12%), pietruszka zielona.

Paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej z marchewka, jabłkiem, cebulką i oliwą, ziemniaki ze szczypiorkiem, kompot wiśniowy.

                                           

            Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach.

PODKREŚLONE  SKŁADNIKI STANOWIĄ SUBSTANCJE POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

(na podstawie rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

Receptury potraw, wędlin, pieczywa  dostępne są w holu głównym pod jadłospisem.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis na dany dzień może ulec zmianie.

 


Ostatnia aktualizacja: 2021-02-27